Lekkere recepten voor op de barbecue

lekkere recepten voor op barbecue

De meeste mensen denken dat een barbecue alleen is voor vlees. Toch kun je je barbecue voor veel meer recepten gebruiken omdat hij multifunctioneel is en je met accessoires er veel meer uit kunt halen. Een barbecue is dus heel het jaar onmisbaar.

Vlees en vis

Natuurlijk zijn vlees en vis onmisbaar voor op de barbecue. Ze smaken dan ook veel beter. Dat komt omdat grillen een beter effect heeft dan het klaarmaken in de pan. Het is vaak het lekkerst als ze gemarineerd zijn. Zo heeft het een betere smaak. Zorg er wel altijd voor dat je een bijgerecht voor erbij hebt.

Groente

Dat bijgerecht kunnen groenten zijn. Die kun je niet los op de barbecue leggen. Daarom kun je gebruik maken van aluminiumfolie of een groentekorf zodat je je groenten toch lekker kunt grillen. Vaak is het ook lekker om de groenten te marineren zodat ze dezelfde structuur als het vlees krijgen.

Spiesjes

Verder kun je ze allebei combineren door ze op spiesjes te plaatsen. Je krijgt een evenwichtige mix van de lekkerste vlees en groenten bij elkaar. Ook zijn spiesjes makkelijk te bereiden omdat je de gewenste ingrediënten erop schuift en je het spiesje gewoon zo op de barbecue kunt leggen. Uiteindelijk pak je het eraf en je kunt het zo in je mond stoppen.

Pizza

Een barbecue is zo multifunctioneel dat je met een pizzasteen, een pizza ermee kunt verwarmen. Je bereidt dan eerst de bodem en saus voor. Vervolgens leg je de gewenste ingrediënten erop. Daarna laat je de pizza 5 tot 10 minuten verwarmen en daarna kun je genieten van je pizza uit de barbecue.

Uit eten

Niks is luxer dan uit eten gaan. Hoe cool is het dan om en uit eten te gaan en te kunnen barbecueën. Dat kan bij Amigos een all you can eat in Brabant. De barbecue zit in de tafel met een afzuigkap er boven. Zo hoef je alleen maar het gewenste eten te pakken en wachten tot die gaar is kun je met zijn allen aan tafel doen. Naast een groot assortiment aan vlees hebben ze natuurlijk ook kip en vis. Voor een bijgerecht hoef je ook niet ver te zoeken omdat ze een ruime keuze aan salades hebben. Dus eet smakelijk!